Over

Hoofd in de wolken, voeten in de aarde

Dit is Christel met een lach en een sprankeling in haar ogen

Passie voor maken

Mijmeren is een dierbare bezigheid van mij: daar ontstaan mijn ideeën. Door te schrijven geef ik aandacht aan die wondere binnenwereld, die intuïtief en speels verbindingen legt.

Maken is mijn passie, dan kom ik tot leven. Wat ik zie, hoor, voel en ruik vorm ik om tot kunst. Zo geef ik betekenis en kleur aan mijn bestaan.

 

Christel is mijn naam. Ik zing, componeer muziek en smeed teksten. Het creatief proces boeit mij enorm. Een doordenker ben ik, die wil begrijpen hoe iets in elkaar steekt.

 

Als ik zie dat iemand ervoor kiest om meer ruimte te geven aan creativiteit, dan vervult mij dat met blijdschap. De stralende ogen en het kinderlijke enthousiasme raken me. Deze energie werkt aanstekelijk. 

Blokkade

Het maken lijkt als vanzelf te gaan, als ik in mijn intuïtieve modus zit. Het stroomt. Ik ervaar plezier en levenslust. In het streven om mij persoonlijk uit te drukken, begeef ik me op kwetsbaar terrein, onzeker over de uitkomst.

 

Allerlei gedachten en verwachtingen brengen mij onderweg in de knel. Want het moet wel origineel zijn én van een bepaald niveau, wil ik serieus genomen worden als professioneel kunstenaar.

 

Die vermaledijde innerlijke criticus neemt het over. Het maakplezier de kop ingedrukt. Blokkade. Hoe blijf ik open en speels verkennen?

Zoektocht

In 2012 doorliep ik het boek The Artist's Way van Julia Cameron, om mijn creativiteit opnieuw te laten stromen. Een essentieel onderdeel van haar 'recovery plan' zijn de Morning Pages: elke ochtend een half uur schrijven, zonder pauzes, zonder correcties.

 

Op mijn zoektocht in de jaren erna ontdekte ik nog meer creatieve oefeningen om die veroordelende stem te sussen. Bij Shodo volgde ik de gecertificeerde training voor Luisteren naar je pen©, zodat ik ook anderen in het creatieve schrijfproces kan begeleiden.

 

Ook ben ik mij gaan verdiepen in vormen van meditatie, die ruimte scheppen om mijzelf te zijn en om te luisteren naar die andere, veel zachtere stem die bevestigt en aanmoedigt, waar ik zo vaak aan voorbij ga. 

 

Ik ben weer aan het spelen, ontvang al mijmerend op papier nieuwe inzichten en moed om ideeën te verwezenlijken.

Voed je verbeelding

Met Mijmerzin wil ik ruimte bieden voor creatieve expressie en verstilling.

 

Ik nodig je uit om een tijdje met mij mee op te lopen en zelf te ondervinden wat het schrijven voor je doet. Raak geïnspireerd en ontdek hoe jij je verbeelding kunt blijven voeden.

 

Maak een begin met schrijven. Ontsnap aan de druk van alledag. Zet de eerste stappen, klein, onwennig en met speelse alertheid. Geef langzaam vorm aan een leven met ontspanning en plezier. Een leven dat bij jou past, rijk aan betekenis. Vol Mijmerzin!

Schrijf mee

Check het aanbod en kijk waar jij bij aan wil sluiten. Neem gerust contact met me op voor meer informatie.

 

Ik zie ernaar uit je te ontmoeten bij een van mijn cursussen of wandelingen!


Alvast beginnen? Volg Mijmerzin op Instagram voor wekelijkse schrijfinspiratie!