Schrijfwandelingen in Amersfoort

Mijmerpaden

Verwacht vanaf mei 2024 i.v.m. zwangerschapsverlof

(nieuwe data online maart 2024)

Creatieve schrijfwandeling door het bos van Birkhoven

~ Verwacht: mei 2024 ~

Het nieuwe seizoen vraagt je om mee te bewegen. Elke verandering maakt iets los van binnen. Je hebt er nog geen woorden voor gevonden. Je wens is om daar tijd en aandacht aan te geven. Maar hoe?

De Mijmerpaden zijn weer open!

 

Zin in een verstillende boswandeling met creatieve schrijfopdrachten? Deze schrijfworkshop in de natuur zet je in beweging! In de route die ik heb uitgezet door het gevarieerde parkbos van Birkhoven, vind je ontspanning en frisse inspiratie. Ik ga je graag voor!

 

De natuur draagt in haarzelf een uitnodiging tot reflectie. De trage passen kalmeren en maken je opmerkzamer. Met de speelse benadering van de schrijfoefeningen spreek je zomaar diepere lagen aan in jezelf.

 

Deze gevarieerde route is ongeveer 3 km lang, die we in rustig tempo en met aandacht bewandelen. We gaan over brede lanen, verrassende kronkelpaadjes en glooiingen door het pinetum en heeft als climax de uitkijkheuvel bij de bosvijver. 

 

In een kleine groep doen we een paar schrijfstations aan, om even stil te staan en naar binnen te keren. Daarna delen we onze ervaringen.

 

Ook als je bekend bent met Birkhoven, dagen de schrijfoefeningen je uit om de omgeving met een frisse blik te bekijken. Niet alleen de natuur verandert mee met de seizoenen, ook vanbinnen sluimeren telkens weer andere thema's en herinneringen die om aandacht vragen. Zo is het mogelijk de route vaker te lopen en toch steeds weer andere ervaringen op te doen.

 

Geef je op voor een van de onderstaande data en wandel mee!

Op aanvraag

Wandelen met vrienden of familie? Meld je aan als groep (3-6 deelnemers) en we prikken samen een datum op een vrijdag of zaterdag!

Ervaringen

De schrijfwandeling heb ik als heel inspirerend ervaren. In alle rust, midden in de natuur met gerichte schrijfopdrachten aan de slag, afgewisseld met wandelen. Een aanzet tot meer!

~ Laura

 

Wanneer

Nieuwe data in mei 2024

Op aanvraag in mei en juni: vrijdag of zaterdag 

 

Waar

Birkhoven, Amersfoort

(verzamelen bij entree Utrechts Landschap, naast Bosbad/BW-laan 232,

direct links vanaf de oprijlaan)

 

Kosten

29 euro (incl. btw)

 

Meenemen

* stevig schrijfblok/notitieboek en fijne pen 

* goede wandelschoenen en makkelijk zittende kleding

* je eigen fles water. Voor een drankje en wat lekkers onderweg wordt gezorgd

*handdoekje of kleedje 

 

De wandeling gaat door bij minimaal 3 deelnemers en bij droog weer. Mocht het toch te guur worden, dan meld ik uiterlijk een dag van tevoren dat het niet doorgaat. De aanmelding kun je meenemen naar een volgende datum, of je krijgt je geld terug. 

 

Meld je aan via onderstaand contactformulier*

Schrijf je uiterlijk de woensdag vóór de wandeling in!

(Check even je spambox als je na 2 werkdagen nog geen mail van mij hebt ontvangen.)

* Met het verzenden van het bericht, ga je akkoord met het opnemen van je naam en e-mailadres in het contactenbestand.