Schrijfwandelingen in Amersfoort

Mijmerpaden

Herfsteditie oktober 2021

Creatieve schrijfwandeling door het bos van Birkhoven

~ Eerste data lente-editie: zaterdag 2 en vrijdag 20 april 2022 ~

De lucht wordt koeler en draagt de geur met zich mee van bladeren, langzaam aan het vergaan. Nog één keer vlammen de bomen rood, bruin en geel. Straks geven ze zich gewonnen aan de kou. Laag aan de hemel staat de zon, die aangenaam aanwezig is. Niet te fel, niet te waterig. De paden nog onbekleed, bereiden zich voor op de herfstdeken.

 

Het nieuwe seizoen vraagt je om mee te bewegen. Elke verandering, als langverwachte verfrissing of juist ongenode gast, maakt iets los van binnen. Je hebt er nog geen woorden voor gevonden. Je wens is om daar tijd en aandacht aan te geven. Maar hoe?

 

Ik ga je graag voor, in vertraging over Mijmerpaden. 

 

De schrijfwandeling die ik heb ontwikkeld door het bos van Birkhoven (Amersfoort) brengt wandelen, natuur en creatief schrijven - over wat jou bezighoudt - samen. De natuur draagt in haarzelf een uitnodiging tot reflectie. De trage passen kalmeren en maken je opmerkzamer. Met de speelse benadering van de schrijfoefeningen spreek je zomaar diepere lagen aan in jezelf.

 

Deze gevarieerde route van het Utrechts Landschap loopt over brede lanen, kronkelpaadjes en glooiingen langs het pinetum en heeft als climax het uitkijkpunt bij de bosvijver.

 

In een kleine groep doen we 7 schrijfstations aan, om even stil te staan en naar binnen te keren. Daarna delen we onze ervaringen.

 

Ook als je bekend bent met Birkhoven, dagen de schrijfoefeningen je uit om de omgeving met een frisse blik te bekijken. Niet alleen de natuur verandert mee met de seizoenen, ook vanbinnen sluimeren telkens weer andere thema's en herinneringen, die om aandacht vragen. Zo is het mogelijk de route vaker te lopen en toch steeds weer andere ervaringen op te doen.

 

Geef je op voor een van de onderstaande data en wandel mee!

 

Wanneer

Oktober 2021, op vrijdag of zaterdag, 14.00-16.30 uur

 

Waar

Birkhoven, Amersfoort

(verzamelen bij entree Bosbad/BW-laan 232)

 

Kosten

25 euro (incl. btw)

 

Meenemen

* stevig schrijfblok/notitieboek en fijne pen 

* goede wandelschoenen en makkelijk zittende kleding

* je eigen fles water. Voor iets lekkers onderweg wordt gezorgd

*kussentje of kleedje om op de grond te kunnen zitten als er geen bankje vrij is

 

De wandeling gaat door bij minimaal 3 deelnemers en bij droog weer. Mocht het toch te guur worden, dan meld ik uiterlijk een dag van tevoren dat het niet doorgaat. De aanmelding kun je meenemen naar een volgende datum, of je krijgt je geld terug. 

 

Meld je aan via onderstaand contactformulier*

Schrijf je uiterlijk de dag van tevoren vóór 13.00 uur in!
* Met het verzenden van het bericht, ga je akkoord met het opnemen van je naam en e-mailadres in het contactenbestand.