Schrijfwandelingen in Amersfoort

Mijmerpaden

Herfst 2024

Creatieve schrijfwandeling door het bos van Birkhoven

Op aanvraag in september en oktober 2024

De lucht wordt koeler en draagt de geur met zich mee van bladeren, langzaam aan het vergaan. Nog één keer vlammen de bomen rood, bruin en geel. Straks geven ze zich gewonnen aan de kou. Laag aan de hemel staat de zon, die aangenaam aanwezig is. Niet te fel, niet te waterig. De paden nog onbekleed, bereiden zich voor op de herfstdeken.

 

Het nieuwe seizoen vraagt je om mee te bewegen. Elke verandering maakt iets los van binnen. Je hebt er nog geen woorden voor gevonden. Je wens is om daar tijd en aandacht aan te geven. Maar hoe?

 

De Mijmerpaden zijn weer open!

 

Zin in een verstillende boswandeling met creatieve schrijfopdrachten? Deze schrijfworkshop in de natuur zet je in beweging! In de route die ik heb uitgezet door het gevarieerde parkbos van Birkhoven, vind je ontspanning en frisse inspiratie. Ik ga je graag voor!

 

De natuur draagt in haarzelf een uitnodiging tot reflectie. De trage passen kalmeren en maken je opmerkzamer. Met de speelse benadering van de schrijfoefeningen spreek je zomaar diepere lagen aan in jezelf.

 

Deze gevarieerde route is ongeveer 3 km lang, die we in rustig tempo en met aandacht bewandelen. We gaan over brede lanen, verrassende kronkelpaadjes en glooiingen door het pinetum en heeft als climax de uitkijkheuvel bij de bosvijver. 

 

In een kleine groep doen we een paar schrijfstations aan, om even stil te staan en naar binnen te keren. Daarna delen we onze ervaringen.

 

Ook als je bekend bent met Birkhoven, dagen de schrijfoefeningen je uit om de omgeving met een frisse blik te bekijken. Niet alleen de natuur verandert mee met de seizoenen, ook vanbinnen sluimeren telkens weer andere thema's en herinneringen die om aandacht vragen. Zo is het mogelijk de route vaker te lopen en toch steeds weer andere ervaringen op te doen.

 

Op aanvraag

Wandelen met vrienden of familie? Meld je aan als groep (3-6 deelnemers) en we prikken samen een datum op een vrijdag of zaterdag. Geef je op via het formulier en wandel mee!

 

Ervaringen

De schrijfwandeling heb ik als heel inspirerend ervaren. In alle rust, midden in de natuur met gerichte schrijfopdrachten aan de slag, afgewisseld met wandelen. Een aanzet tot meer!

~ Laura

 

Wanneer

Op aanvraag in september en oktober, 14.00-16.30 uur

 

Waar

Birkhoven, Amersfoort

(verzamelen bij entree Bosbad/BW-laan 232)

 

Kosten

29 euro (incl. btw)

 

Meenemen

* stevig schrijfblok/notitieboek en fijne pen 

* goede wandelschoenen en makkelijk zittende kleding

* je eigen fles water. Voor iets lekkers onderweg wordt gezorgd

*kussentje of kleedje om op de grond te kunnen zitten als er geen bankje vrij is

 

De wandeling gaat door bij minimaal 3 deelnemers en bij droog weer. Mocht het toch te guur worden, dan meld ik uiterlijk een dag van tevoren dat het niet doorgaat. De aanmelding kun je meenemen naar een volgende datum, of je krijgt je geld terug. 

 

Meld je aan via onderstaand contactformulier*

Schrijf je uiterlijk de woensdag vóór de schrijfwandeling in!

* Met het verzenden van het bericht, ga je akkoord met het opnemen van je naam en e-mailadres in het contactenbestand.